De bedste

gaveideer

til 3-årige

Der er fuld fart over feltet, når den lille fylder tre år, og så er det blevet rigtig spændende at efterligne det, de voksne laver.

Legetøjet, der hitter hos den treårige adskiller sig ikke nødvendigvis så meget fra det, der var sjovt et år tidligere, men nu må det gerne være mere kompliceret eller detaljeret – fx hvis der skal lægges puslespil, tegnes eller bygges noget med klodser.


Vi har fundet de 11 bedste gaveideer indenfor:

Rolleleg

Klodser og Dubl

Biler, fly & tog

Idolerne fra fjernsynet

Dukker & tilbehør

Løbecykel

Køkkenleg

Kreativ leg

Tumlemøbler

Puslespil & huskespil

Børnebøger

Gode gaver findes i alle prisklasser. Vi har gjort det nemt for dig og opdelt dem i forskellige priskalsser her.

Vores bedste råd:


Jeres lege bliver bedre sammen, hvis du selv har lyst til at lege med legetøjet.

Fyld derfor ønskelisten med legetøj til dit barn, som du selv synes er sjovt.

1. Rolleleg


Rollelege er en vigtig del af dit barns udvikling. Dit barn øver sig igennem legene på, hvordan de både fysisk, motorisk og socialt skal begå sig i den store verden.


Det kan være hverdagsaktiviteter – så som at lave mad og slå mad ind på kasseapparatet, men kan ligeså være en af deres idoler fra film/serier eller noget fra deres fantasi.


Kostumer, legemad, værktøj og andre legerekvisitter hjælper dit barn med at leve sig ind i legen.

2. Hvad skal vi bygge


Duplo-klodser er de perfekte begynderklodser, fordi de både er store og robuste. Det gode er også at her er en leg, som er nem for forældrene at være med til.

Sammen kan der bygges sjove huse, biler og hvad fantasien ellers byder på.


Et andet stort hit hos de 3årige er Plus-Plus Big. Der er rigtig mange byggemuligheder, som giver dit barn mange timers sjov og læring på samme tid.

Plus-Plus kombinerer leg og læring og udvikler børns fantasi, finmotorik og kreativitet.

3. "Vrouuuuumm"


Biler, tog og flyvemaskiner har spændende lyde og så er de meget genkendelige for dit barn.


Han/hun har fra klapvognen kunne følge med i alle bilerne, der suser forbi eller flyvemaskinen, som altid kan høres, når den flyver oppe på himlen.


Derfor er det ikke så svært at forstå, hvorfor legetøjsversionerne er så underholdende for din 3-årige.

4. Tag legen fra fjernsynet ud på gulvet


Er dit barn også helt tosset med Paw Patrol, Bluey eller måske Gabby fra Gabby’s dukkehus?

Så vil begejstringen ingen ende tage, når de åbner pakken med deres store idoler.

5. Skal babyen sove nu?


De fleste børn elsker dukker. Igennem rollelegen kan de drage omsorg over for dem og kopiere hverdagens gøremål, såsom at give sutteflaske, lægge barnet til at sove eller gå tur med den i dukkebarnevognen.  


Legen med dukker hjælper med at udvikle dit barns forståelse for omverdenen og deres sociale færdigheder. De kan genskabe forskellige oplevelser og erfaringer til leg og give selv sig mulighed for bedre at forstå situationerne.

Tip:

Hvis dit barn snart skal være storebror eller storesøster, så kan en babydukke være en rigtig god gave. Dukken kan lære dit barn, hvordan de passer på en lille baby og om nogle af de kommende situationer, som han/hun vil opleve med en ny baby i huset.

6. På min cykel kommer jeg hurtigt langt omkring


De små ben vil gerne bevæge sig, og det må gerne gå hurtigt!

En løbecykel er ideel til udvikling af balanceevnen og motorikken. Når barnet først har fundet rytmen i hvordan man kommer afsted på egen hånd, så bliver det så stolt og viser gerne mor og far hvor hurtig man er.


Husk endelig en cykelhjelm, hvis barnet kører hurtigt ude på asfalten på sin løbecykel.

7. Hvad skal vi have til aftensmad


Et legekøkken er oftest at finde i hjem med børn. At efterligne sine forældre med at gå i køkkenet og lave spændende retter, skrue op og ned for varmen og putte i ovnen, det er store sager, for en ca. 1 årig og år frem.

Der findes derfor flere udgaver af legetøjskøkkener og tilhørende legemad som opfordrer til flere timers leg.


Legetøjsmad i en eller flere dele med velcro findes også med en tilhørende "kniv", så barnet kan øve sig i at "skære maden over", ligesom mor/far gør hver dag.

Det gør det kun endnu sjovere at man er stor nok til også at gøre det.  

8. Plads til fordybelse og kreativitet


Med kreativ leg udvikler dit barn sin finmotorik, når han/hun holder på en tuds, klipper med en saks eller sætter perler på en snor til et flot armbånd.


Kreativ leg giver masser af plads til fordybelse og udfoldelse af dit barns fantasi.


Hvis det er lidt svært med fri kreativ leg, så hjælper sættene fra SES Creative med at skabe nogle kreative rammer for dit barn. I sættet medfølger alt dit barn skal bruge i den kreative og lærerige leg.

9. Kom lad os tumle


Tumlemøbler er efterhånden blevet et must have, når det gælder om at styrke og motivere dit barn til at bruge sin krop.


Gennem forskellige aktiviteter og lege med møblerne kan I sammen få en masse hyggelige stunder, samtidig med at dit barn udvikler sin motorik.

10. Hvad skal vi spille?


Huskespil, billedlotteri og puslespil er nogle rigtig gode spil at spille med din 3-årige.


Og udover det er hyggeligt at spille sammen, så styrker dit barn også sin hukommelse, sans for detaljer og logiske tænkning igennem netop disse spil.

Det er vist det, man kalder en win win situation.  


Spillene findes i et utal af udgaver med forskellige temaer, så du kan helt sikkert finde et, der passer til dit barns interesser. Se alle spil og puslespil her.

Vidste du godt, at vi bytter

gaverne i 365 dage?


Den er god nok, i BabySam

giver vi dig fuld returret i 365 dage.

11. Der var engang...


Bøger er ikke kun gode til at udvikle dit barn sprog og styrke finmotorikken, når siderne skal vendes. De hjælper også dit barn med at forstå sine egne følelser, fordi barnet lærer at spejle sig i de personer, følelser og udtryk, der er i bogen.  


Når du læser højt for dit barn, skaber I sammen et fælles rum for jeres opmærksomhed. Dit barn oplever nærvær, tryghed og tilknytning imellem jer, når I sammen sidder tæt og undersøger bogens indhold.  


Din 3-årige bliver stadigvæk draget af bøger med farverige illustrationer, billeder og bøger med lyde og flapper, men han/hun kan også begynde at leve sig ind i fortællingerne og lytte opmærksomt med, når du læser de kortere historier højt.