Løb med

dit barn

En løbevogn kan forvandle løbeturen til en hyggelig, sjov og sund familieaktivitet, og skaber samtidig gode motionsvaner for hele familien.

Selvom det måske kan være svært, at finde tid til at kridte løbeskoene imellem bleskift, brystpumper og babygymnastik, så er små børn ingen hindring for en god omgang motionsløb i det fri. Med en løbevogn kan du tage dit barn med på løbestien, og kombinere konditionstræningen med kvalitetstid. En løbevogn giver jer tid sammen som familie, mens I træner - og så er det naturligvis sundt og godt, når både mor og far holder sig aktive sammen.

Hvornår må jeg løbe igen efter fødslen?

Det er meget individuelt, hvornår kroppen igen er parat til at dyrke motion efter fødslen. Nogle kvinder bliver tidligere klar til løb end andre - for hvor hurtigt du kan hoppe i træningstøjet, handler ikke kun om graviditets- og fødselsforløb, men også om du har været vant til at løbe både før og under din graviditet. Hvis du har født ved kejsersnit, anbefaler lægerne dog, at du som minimum venter fire til seks uger, før du lige så stille starter op med at løbe igen.



Uanset hvad, er det altid en god idé at snakke med din læge, inden du binder dine snørebånd og ræser ud over stepperne - for eksempel når du er til kontrol efter otte uger. På den måde undgår du, at du overbelaster og udsætter din krop for mere, end den kan holde til. Når du igen starter med at løbetræne, er det i øvrigt en god idé, at du starter med at skifte mellem gang og løb, så du langsomt får trænet kroppen op igen.


Løbevogn
Thule løbevogn
Thule løbevogn

"En løbevogn giver jer tid sammen som familie, mens I træner -  og så er det naturligvis sundt og godt."


Hvornår må jeg tage mit barn med i løbevognen?


En løbevogn er konstrueret sådan, at dit barn skal kunne sidde selv. Barnets rygmuskler skal være stærke nok til, at det kan holde sig selv i siddestilling, og det skal også kunne holde hovedet selv. Derfor skal dit barn som minimum være 6 måneder, før du tager ham eller hende med i løbevognen. Hvis du ikke kan vente så længe med at tage din guldklump med på motionstur, kan du altid snuppe en rask powerwalk med barnevognen - gerne op ad bakke, så du får pulsen op. Det er imidlertid vigtigt, at du ikke løber med dit barn i barnevogn, da du risikerer, at barnet bliver rystet for meget rundt.

Hvad skal jeg huske, når jeg løber med en løbevogn?


Det er ikke svært at løbe med en løbevogn, men det er heller ikke unormalt, hvis du lige skal have styr på teknikken og vænne dig til fornemmelsen af at skubbe noget foran dig, mens du løber. Med et par enkelte tips kan du imidlertid komme godt fra start og give dig selv et forspring.

► Hav én hånd på håndtaget - lad den anden svinge frit, så du kan løbe så naturligt som muligt.


► Skift hånd, så du ikke belaster den ene side af kroppen mere end den anden.


► Hold en smule løst på grebet, så du ikke får for mange kramper i hånden.


► Løb med ret ryg, så du undgår at læne dig for langt ind over løbevognen.


► Træn dig selv til at løbe med korte skridt, så din fod ikke rammer ind i hjulet.


► Hold pauser, så du får løsnet op i arme, skuldre og ryg.


Et godt tip!


Tag en yogamåtte med i vognen. Så kan I holde en pause på en grøn plet, hvor dit barn kan løbe lidt rundt, mens du træner.

Solace løbejogger 2.0 sort
Scandia
Solace løbejogger 2.0 sort
2.499,00 DKK
Online
21 butikker
Fås kun i BabySam
Urban Glide3 Black
Thule
Urban Glide3 Black
6.999,00 DKK
Online
19 butikker

Vælg den rette løbevogn


Accepter at du må lade dine personlige mål, om hurtige tider og lange distancer, blive hjemme. Det er hårdere og mere anstrengende at løbe med en løbevogn, så hold fokus på at både du og dit barn hygger jer og har det sjovt imens.

► Vær opmærksom på, om det er en godkendt løbevogn – og ikke bare en klapvogn med et sporty udtryk.


► Vælg god affjedring og en model med 16 tommer hjul eller derover, da de gør vognen mere behagelig for dit barn at sidde i.


► Vælg en letvægtsmodel. Jo lettere modellen er, jo lettere er den også at skubbe.